×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Combatre la inactivitat, factor clau per alleugerir els efectes psicològics del confinament

Després de més d’una setmana de confinament, molts ja comencen a notar-ne els efectes psicològics. Habitualment no passem tants dies tancats a casa i a més, sentint que podem estar en perill. El psicòleg Jaume Martí aconsella mantenir-nos en la mesura del possible fora del cercle de preocupació, és a dir, de tot allò que no depèn directament de nosaltres. Assegura que és recomanable centrar-nos en el què depèn de nosaltres mateixos i no deixar-nos portar per la inactivitat. En aquest sentit afirma que pot ser bo agendar el que volem anar fent dia a dia, evitar posar el focus en els pensaments negatius i aturar-nos en l’ara i en l’aquí.

D’altra banda, el psicolèg Jaume Martí també aconsella limitar el temps que passem exposats a les notícies, que ens poden mantenir en contacte constant amb els perills de l’entorn. Segons detalla, la por és prudència però en excés, ens pot fer entrar en pànic. El psicòleg recomana estar pendents de l’actualitat com a màxim un parell de vegades al dia i sobretot obviar tota informació sense contrastar.

En aquest confinament també es posen a prova la paciència i la tolerancia cap a la resta de membres de la família i segons Jaume Martí, es tracta d’una autèntica prova de foc tant per les parelles com per les famílies. Per això aconsella potenciar la comunicació amb la nostra xarxa propera i expressar emocions que segurament en molts casos compartim. Per aquells que visquin el confinament en soledat, recomana
mantenir en la mesura del possible el contacte amb la xarxa social a través de les comunicacions que tinguem a l’abast.