Com queden les restriccions per aquestes Festes de Nadal?

Els indicadors Covid milloren, però no suficient i des de la Generalitat han plantejat mesures de restricció per evitar que durant les festes es disparin els casos

Mataró afronta Nadal amb els indicadors de la Covid a la baixa, tot i que per sobre encara del que seria desitjable. La velocitat de transmissió del virus és ara molt pròxima a l'1, encara lleugerament per sobre però amb un 1,07. També baixa el risc de rebrot, que tot i seguir en el que es consideraria molt alt, és ara de 211 punts. Durant l'última setmana s'han detectat a Mataró 161 casos de Covid a través de proves PCR i testos d'antígens el que representa un 4,47% de proves positives de totes les que s'han fet a la ciutat durant aquests passats 7 dies.

Recordem que les directrius de la Generalitat per aquestes festes són les següents, el toc de queda per aquesta nit de Nadal s'allarga fins a la 1 de la matinada, de la mateixa manera que per la nit de Cap d'Any, mentre que durant la nit de Reis aquest serà fins a les 11 de la nit. Pel que fa a la resta de dies. El toc de queda se seguirà aplicant a partir de les 10 de la nit. Pel que fa al nombre de persones que es podran reunir durant els àpats de Nadal, seran 10, xifra en què queden inclosos també els infants, de com a màxim dues bombolles diferents. En les taules de restaurants aquesta xifra queda reduïda a 6.

Finalment, durant totes les festes i de dilluns a diumenge el confinament perimetral serà comarcal. Només es pot sortir de la comarca per visitar familiars o persones properes amb el certificat d'autoresponsabilitat degudament emplenat que ha emès el departament d'Interior.  

Informa: A.Gual