Com preparen els mataronins la revetlla de Sant Joan?

Arriba la revetlla de Sant Joan i els mataronins i mataronines comencen a preparar els seus plans per la nit més curta i el dia més llarg de l'any. Des de Mataró Audiovisual hem sortit al carrer per conèixer com afronten els ciutadans una nit marcada pel sorroll i les llums dels petards.  

Revetlles, festes al carrer, la coca, els petards, els sopars a la fresca i la música, són els principals protagonistes d'una de les nits més màgiques de tot l'any. Una de les fogueres autoritzades és la de Can Maitanquis, ubicada al final del Carrer Sant Joan.

Tot i l'ampli programa d'activitats organitzades per la revetlla en diferents punts de la ciutat, sempre hi ha l'opció de marxar fora i aprofitar la festa per desconnectar.

Aquesta celebració d'origen pagà és popularment coneguda per la tradició d'encendre grans fogueres, ja que es diu que les flames espanten els mals esperits. Malgrat això, hi ha qui no podrà o voldrà celebrar aquesta festa.

El carrer Sant Joan serà un dels punts neuràlgics de la 26a edició de la festa, juntament amb els barris de Peramàs - Esmandies, Rocafonda o el centre de la ciutat.

Informa: L.Fernández

Tags: