Clamen a Mataró que “la salut no és un negoci”

Fotografia: Mataró Audiovisual

Desenes de persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre davant de l’Ajuntament per reivindicar que la salut no és un negoci. Una convocatòria conjunta de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme, la Marea Blanca i la Marea Pensionista. Una concentració, per cert, que va coincidir amb el Dia Mundial dels Drets Humans. Les dues principals reivindicacions de la convocatòria han estat posar fi a unes llistes d’espera cada cop són més llargues, i aturar la mercantilització de la sanitat pública. També reclamen que s’actualitzi l’instrumental mèdic i es construeixin els centres sanitaris acordats. 

Aquesta reivindicació arriba després de l’acord al qual van arribar a finals de novembre l’Institut Català de la Salut i el sindicat Metges de Catalunya per millorar l’Atenció Primària. Un pacte que des de la Coordinadora valoren positivament, tot i que creuen que és millorable. És per això que demanen que els usuaris se sumin a les reivindicacions per millorar sanitat pública.

Per la seva banda, la Marea Pensionista, també convocant d’aquesta concentració, demanen que s’elimini el copagament dels medicaments, que es mantingui la vigència de la Llei de Dependència i que es millorin les pensions. Maria Modesta, de la Marea Pensionista, va assegurar que només protestant és la manera de garantir i millorar els drets de les persones.

 

Informa: S.Ruiz/ C.Sánchez/ M.Rodríguez/ J.Masriera