Cinc detinguts en l’operatiu policial especial de Carnaval a Mataró

Mossos d’Esquadra ha arrestat dues persones que tenien una ordre de cerca i captura, una per haver atemptat contra un agent de l’autoritat, una altra per furt i una darrera per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Fotografia: Operatiu especial de Mossos d'Esquadra a Mataró en motiu de Carnaval (tvmataró)

L’operatiu policial especial desplegat per Mossos d’Esquadra aquest dissabte a la nit a Mataró ha acabat amb cinc detencions. L’actuació s’ha centrat en la zona d’oci nocturn del Pla d’en Boet i en altres punts calents de la nit mataronina, com la plaça Miquel Biada, o els accessos a la capital del Maresme.

En total, l’operatiu s’ha saldat amb cinc persones arrestades. A dues d’elles se les ha detingut davant del bar Liverpool, a l'Avinguda Gatassa, al barri de Cerdanyola.

Josep Maria Cavallé (inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial de Mataró): Han pogut detectar una persona que tenia 4 detencions pendents i una ordre d’entrada a presó a una zona de l’Avinguda Gatassa. Són gent altament violenta. No es pot entrar amb pocs efectius. S’ha d’entrar amb molta força perquè oposen molta resistència. Hem detingut a la persona principal i a una altra que també ha fet un atemptat contra un agent de l’autoritat.

Pel que fa als altres tres arrestats, a un d’ells se l’ha detingut per furt, a un altre per un delicte contra la seguretat del trànsit i al darrer, perquè tenia vigent una ordre de cerca i captura policial. A banda, a l’operatiu s’han identificat un total de 51 persones i els agents han interposat 12 denúncies administratives per tinença o consum de substàncies estupefaents. També s’ha denunciat una altra persona que portava una arma prohibida. Aquest darrer cas correspon a la campanya que està duent a terme Mossos d’Esquadra des de l’entrada en vigor del  Pla Daga. Aquest pla se centra a detectar gent que porta armes blanques, un fet que està en augment a Catalunya.

Josep Maria Cavallé (inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial de Mataró): El pla es fa perquè hi ha una evidència de què hi ha més utilització, visualització o mobilització d’armes blanques. Nosaltres fa temps que hem detectat que hi ha certes tipologies delictives amb les quals veiem més ús d’armes blanques que no pas abans. De fet, un dels patrullatges al qual li dediquem molts esforços està precisament destinat a incrementar el nombre de denúncies administratives i comisos d’armes blanques que puguin portar persones potencialment delinqüents.

En aquest dispositiu policial hi ha intervingut 14 agents de Mossos d’Esquadra,  7 uniformats i 7 de paisà. A més, també ha donat suport a l’operatiu la Policia Local. El desplegament ha estat més gran del normal per poder evitar fets delinqüencials habituals, sobretot robatoris violents i agressions sexuals coincidint amb la celebració del Carnaval. Tal com explica en Josep Maria Cavallé, inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial de Mataró, “interessa tenir una alta presència per fer una alta prevenció i tenir capacitat de reacció arribat el cas”.

 

Informa: L.Sanmiquel / B.Doñate / E.Andrés