CGT recorda la vaga de la Canadenca i la figura de Joan Peiró

CGT canadenca

"Joan Peiró va ser un dels encarregats d'establir les bases ideològiques que portarien a l'èxit la vaga de la Canadenca". Així ho ha explicat Emili Cortavitarte, president de la Fundació Salvador Seguí i ex secretari general del sindicat CGT Catalunya, en el marc de la conferència i col·loqui “La vaga de la Canadenca i la trajectòria de Joan Peiró”. Una trobada en la que també hi ha intervingut Quim Ortin, de la Fundació Salvador Seguí. Cortavitarte ha explicat que Peiró va treballar en el marc del Congrés de Sants per aconseguir la formació dels sindicats únics, que van ser els encarregats de demostrar el que ha anomenat "la força del proletariat" a la vaga de la Canadenca.

Precisament, la vaga de la Canadenca va ser tal com ha explicat Cortavitarte una de les vagues més llargues de la seva època. Amb una especial importància perquè aconsegueix l'objectiu que perseguia: la jornada laboral de 8 hores. A més, segons Cortavitarte, la Canadenca també representa una demostració de força del proletariat.

La conferència i col·loqui “La vaga de la Canadenca i la trajectòria de Joan Peiró” ha tingut lloc aquest divendres a la Biblioteca Pompeu Fabra.

Informa: C.Sánchez/P.Villà