'A Cerdanyola tenim mancances en seguretat, neteja i civisme'

La presidenta de l'AVV, Raquel Fernández, explica a l'Entrevista de Mataró Ràdio que el barri té moltes coses positives, però reconeix unes mancances que han exposat al conseller d'Interior en una reunió: 'ens va escoltar i va prendre nota'

Raquel Fernández, presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de Cerdanyola, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Raquel Fernández, presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de Cerdanyola, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

La nova presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de Cerdanyola explica a l'Entrevista de Mataró Ràdio que el barri té moltes coses positives i cal valorar-ho. Però que també té mancances. La president focalitza aquestes mancances en tres aspectes; seguretat, neteja i civisme.

Sobre el tema de les ocupacions, Fernández argumenta que una cosa és la situació de la gent vulnerable que ocupen una vivenda, i una altre les ocupacions violentes que generen inseguretat.

També ha explicat que la nova junta s'ha reunit amb el conseller d'interior, Joan Ignasi Elena, i ha exposat quines són les principals preocupacions del barri en matèria de seguretat. La venda de drogues i les ocupacions violentes que provoquen inseguretat al veïnat són les més destacades. Segons la presidenta, el conseller va prendre nota i també va explicar a la nova junta que s'incrementarà el nombre d'efectius de Mossos d'Esquadra destinats a la comissaria de Mataró.

RAQUEL FERNÁNDEZ, presidenta Associació Veïns i Veïnes Cerdanyola

Sí que és veritat que ens manquen seguretat, neteja i civisme.

Ningú pot estar al carrer. Això és evident i tothom ho entenem. Llavors, una cosa és una ocupació per necessitat i una altra cosa és una ocupació que, a més a més, comporta incivisme, la molèstia, la perillositat...

Vam tenir una reunió amb el Conseller, la vam aconseguir. Possiblement, això, molta gent que ens estigui escoltant no ho sap i és important que ho sàpiguen. En aquesta reunió se'ns va escolar i es va prendre nota. I es va comentar el tema de les ocupacions, la venda de drogues. la màfia d'ocupació de pisos... Es va comentar absolutament tot.

La nova presidenta ha remarcat que a la junta s'ha renovat amb noves incorporacions i perfils, però que també segueixen persones que de l'anterior junta, com l'expresident i ara vicepresident Bangali Touré.

Raquel Fernández ha afegit que la nova junta fa molta feina d'una manera callada, però que no descarten l'acció al carrer com a últim recurs si la situació ho requereix.