×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Cerdanyola demana més seguretat i civisme

Un centenar de persones es van concentrar aquest diumenge a la plaça Illa Cristina, al barri de Cerdanyola, per reclamar més seguretat i civisme al barri. Convocats per l'Associació Veïnal, els concentrats es van adreçar tant a l'Ajuntament com a la Generalitat i el govern central, a qui van reclamar solucions per millorar la situació que viu el barri. Denuncien robatoris i també actes incívics, que posen en risc la convivència al barri i generen inseguretat. Un dels punts 'calents' es troba actualment a l'edifici ocupat del carrer Jaume I, que ja ha estat denunciat de forma reiterada per l'Associació Veïnal com a font de conflictes i d'inseguretat.

Durant l'acte els concentrats van desplegar una pancarta on es podia llegir "per la seguretat i el civisme" i es va fer també la lectura d'un manifest, a càrrec del president de l'Associació Veïnal, Bangali Touré.. Des de l'entitat afirmen ser conscients de les limitacions que tenen tant l'Ajuntament com a la mateixa generalitat, a través del cos dels Mossos d'Esquadra, per actuar. En aquest sentit demanen que es reclami al govern espanyol un canvi de lleis que permeti desencadenar la situació.

L'acte va comptar amb el suport de la resta d'associacions veïnals de la ciutat. En el seu nom hi va parlar Remei Merchan, que va insistir en la necessitat que les diferents administracions prenguin les mesures necessàries, tant en l'àmbit policial com social, per revertir la situació. També va mostrar el seu rebuig cap a la iniciativa de les patrulles veïnals, de les que va dir que només serveixen per generar més conflicte entre persones.