Centenars de persones recorren els carrers de Mataró per la condemna de Hasél

La concentració ha començat a Cerdanyola i ha acabat davant el consistori, passant per la comissaria dels Mossos d'Esquadra i la Nacional II

Les protestes per l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél també arriben als carrers de Mataró. Dimarts hi va haver una concentració davant dels jutjats i aquesta tarda la plaça Illa Cristina, al barri de Cerdanyola, també s'ha omplert de manifestants per demanar la llibertat de l'artista i rebutjar la seva condemna que ataca directament, diuen, a la llibertat d'expressió. 

La concentració ha començat amb la llegida d'un manifest on s'han reivindicat els carrers i places com espai de combat per seguir avançant en l'assoliment de drets. Les portaveus han dit que "fa anys que intenten deslegitimar aquestes protestes recorrent a l'excusa d'una violència injustificada" i han enumerat una llarga llista del que sí que consideren violència: l'abús policial, l'atur juvenil, la pobresa infantil o el racisme.

La mobilització, formada per centenars de persones, s'ha dirigit fins a davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, on els esperaven diversos antidisturbis. Allà s'han entonat diversos càntics en contra de les forces policials, la monarquia i la llibertat de Hasél. Tot seguit, la concentració s'ha dirigit cap a la Nacional II, que ha quedat tallada fins passada l'estació de Renfe. La manifestació s'ha dissolt davant de l'Ajuntament, on s'ha deixat a la porta la pancarta que ha acompanyat la mobilització.

Informa: J.Peñaranda