Centenars de persones recorren els carrers de Mataró per la condemna de Hasél

La concentració ha començat a Cerdanyola i ha acabat davant el consistori, passant per la comissaria dels Mossos d'Esquadra i la Nacional II

Centenars de persones recorren els carrers de Mataró per la condemna de Hasél

Les protestes per l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél també arriben als carrers de Mataró. Dimarts hi va haver una concentració davant dels jutjats i aquesta tarda la plaça Illa Cristina, al barri de Cerdanyola, també s'ha omplert de manifestants per demanar la llibertat de l'artista i rebutjar la seva condemna que ataca directament, diuen, a la llibertat d'expressió. 

La concentració ha començat amb la llegida d'un manifest on s'han reivindicat els carrers i places com espai de combat per seguir avançant en l'assoliment de drets. Les portaveus han dit que "fa anys que intenten deslegitimar aquestes protestes recorrent a l'excusa d'una violència injustificada" i han enumerat una llarga llista del que sí que consideren violència: l'abús policial, l'atur juvenil, la pobresa infantil o el racisme.

La mobilització, formada per centenars de persones, s'ha dirigit fins a davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, on els esperaven diversos antidisturbis. Allà s'han entonat diversos càntics en contra de les forces policials, la monarquia i la llibertat de Hasél. Tot seguit, la concentració s'ha dirigit cap a la Nacional II, que ha quedat tallada fins passada l'estació de Renfe. La manifestació s'ha dissolt davant de l'Ajuntament, on s'ha deixat a la porta la pancarta que ha acompanyat la mobilització.

Informa: J.Peñaranda