Cent peixos de vidre bufat de Cristalleries Mataró decoren el Varador

L’acte l’ha organitzat l’Associació del Vidre Bufat de Mataró amb la col·laboració de l’artista mataronina Marta Duran en el marc de l’Any Internacional del Vidre

Fotografia: tvmataró

Emmarcat en l’Any Internacional del Vidre, l’Associació del vidre bufat de Mataró ha portat a terme aquest diumenge l’acte Un Mar de Peixos. Ho han fet recopilant els peixos de vidre, peixos de tota classe sorgits de la Societat Cooperativa Cristalleries de Mataró. L’artista  mataronina Marta Duran ha estat l'encarregada de fer el dibuix d’un peix gegant amb cordes, i dins del peix s'han anat col·locant els peixos, que des de primera hora del matí els seus propietaris han anat deixant per completar l’obra.

Marta Duran, artista: La idea és omplir tot el dibuix d’un peix gegant amb peixos de vidre direcció Arenys com si anessin en bancada de peixos de colors. Els he anat col·locant per mides i colors. La idea és fer aquest acte per reivindicar per Mataró un Museu del Vidre abans que sigui tard.

La curiositat d’aquests peixos és la història que tenen al darrere.

Marcel Estrems president de l’Associació vidre bufat: Alguns treballadors de la Cooperativa Cristalleries de Mataró, que era una fàbrica de bombetes, tenien una autèntica passió pel vidre i els dissabtes i diumenges anaven a la fàbrica vuit hores i feien vidre de fantasia. Una de les peces que feien eren aquests peixos de vidre que després servien d’obsequi.

Un cop completada, un dron va enregistrar en vista d'ocell l'obra. A l’acabar la jornada tots els peixos van tornar als seus propietaris.

 

Informa: J.Spà