CCOO, UGT i Teixit de Dones convoquen una concentració pel 8M

CCOO i la UGT han convocat pel 8 de març una concentració davant el mural de les Insubmises, al parc central, a un quart de dotze del migdia, juntament amb Teixit de Dones. Des d’allà s’iniciarà una marxa per la riera fins a la porta de l’Ajuntament on es llegirà, a les 12, un manifest conjunt dels dos sindicats i un segon de Teixit de Dones.

Els dos sindicats van realitzar dimecres una roda de premsa conjunta per mostrar la necessitat de seguir reivindicant els drets de la dona cada 8 de març i també durant tot l’any. Van posar sobre la taula diverses dades que mostren la desigualtat de la dona dins el mercat laboral. L’atur femení a Mataró se situa al voltant del 56.44% davant el 43.66% d’atur masculí. Una xifra que incrementa durant l’edat de maternitat.

La bretxa salarial és un altre factor que van voler fer èmfasi, i és que actualment a Catalunya les dones cobren un 23,3% menys que els homes per una feina igual o semblant.  Aquesta dada és el resultat d’una mitjana aritmètica i per tant hi ha sectors que es veuen més i menys afectats. Les pensions i les prestacions per atur és on es fa més notable aquesta desigualtat.

De cara la concentració del Dia de la Dona, Marga Riera, de Teixit de dones, ha volgut animar a tothom a acompanyar-los en aquesta reivindicació i ha remarcat el significat de la paraula sororitat, aquesta germanor i lligam entre dones, per agafar amb força la cita del 8M.

El mateix 8 de març, abans de la concentració, la UGT muntarà a la plaça de les Tereses l’estand informatiu ‘La UGT, el sindicat feminista. Parlem en lila’. I el dia 11 de març a les 11 del matí CCOO realitzarà un taller al seu local sobre l’assetjament laboral i sexual dins les empreses.

Per altra banda, els dos sindicats han decidit no convocar vaga aquest diumenge perquè en caure en dia festiu asseguren que no tindria la mateixa repercussió. Tot i això, donen suport a la vaga de consum, estudiantil i de cures.

 

Informa: J.Peñaranda