CCOO reuneix a Mataró més de 300 delegats sindicals

Més de tres cents delegats sindicals de CCOO al Maresme Vallès Oriental i Osona han assistit, avui a Mataró, a l’assemblea que l’organització ha celebrat al Tecnocampus. Una cita que servia per donar el tret de sortida al període de concentració d’eleccions sindicals. Amb el lema “amb tu tenim la força”, la trobada ha servit per tractar diversos temes i passar revista, entre altres, a les reivindicacions més importants en matèria de polítiques socials i la negociació de convenis. Durant el 2019 es farà la renovació de la representació sindical a tot l’estat. L’objectiu de CCOO  és millorar la representació sindical a tot l’estat, també a Catalunya, on aquesta organització és majoritària. Ha explicat Unai Sordo, secretari general de CCOO a Espanya, que l’única manera d’acabar amb les desigualtats i revertir l’empitjorament de les condicions laborals que s’han produït en l’última dècada és estar organitzats. Per Sordo, l’última reforma laboral va “dotar d’eines els empresaris que han deteriorat les condicions laborals i qüestionat els drets dels treballadors”. 

Precisament, tant el secretari general de CCOO al Maresme Vallès Oriental i Osona, Gonzalo Plata; com el seu homòleg a nivell català, Javier Pacheco, han destacat que a dia d’avui el PIB (Producte Interior Brut) està per sobre dels nivells que tenia quan va començar la crisi. Una riquesa que, asseguren, generen els treballadors però no es reverteix ni en millores salarials ni socials. Per això negociar i mobilitzar-se per recuperar els drets dels treballadors i pactar millors condicions pels treballadors.

Durant l’acte s’ha analitzat la situació en la que es troben uns 300 sindicalistes encausats judicialment, per l’organització de les últimes vagues. En el marc del dia contra la violència vers les dones, també s’ha llegit un manifest i s’ha recordat a les víctimes.

Informa: C.Salad / J. Monfort