CCOO: "L'ocupació al juliol és de baixa qualitat"

La precarietat laboral augmenta durant els mesos d’estiu. El juliol ha tancat amb 7.995 aturats, una dada que situa la taxa d’atur de Mataró en el 12,82%. Tot i això, des de Comissions Obreres asseguren que l’ocupació és de baixa qualitat. Contractacions temporals de durades de fins i tot 3 i 4 dies són les situacions a les quals s’enfronten molts treballadors a l’estiu. Segons CCOO, de cada 10 contractes només un i mig són fixes. 

La xifra d’aturats a Catalunya al mes de juliol és de 358.830, la xifra més baixa des del juliol del 2008. Tanmateix, des de CCOO expliquen que la qualitat dels contractes actuals és pitjor. El sector terciari, en especial l’hostaleria, és el sector que més abusa d’aquest tipus de contractes. Altres dels afectats són els autònoms, sobretot les empreses càrnies. 

Algunes de les mesures que estan sobre la taula a Mataró i el Maresme són  dinamitzar la taula de desenvolupament comarcal i crear un consell de formació professional per un canvi de model productiu. Una ocupació de qualitat amb valor afegit, moderna, innovadora i competitiva és l’objectiu per aconseguir un futur global millor.

 

Informa: A.Durán / A.Calderón