CCOO i UGT reclamen al Consell Comarcal més diàleg social per afrontar la Covid

Els sindicats forcen la dimissió de la consellera de Promoció Econòmica, Laura Martínez

CCOO i UGT reclamen al Consell Comarcal més diàleg social per afrontar la Covid

Els sindicats CCOO i UGT al Maresme reivindiquen la seva participació i més diàleg social per elaborar les mesures urgents que s’han de prendre davant la crisi econòmica derivada pel coronavirus. Acusen directament al Consell Comarcal del Maresme que hagi frenat la creació del Consell Econòmic i Social (CES) i no hagi promogut tampoc la renovació del conveni de l’Acord de Desenvolupament Econòmic i per l’Ocupació del Maresme que van impulsar patronals i sindicats ara fa 10 anys.

La participació de patronals i sindicats en la presa de decisions s’ha agreujat, segons asseguren CCOO i UGT, amb la reorganització de la composició del Consell Comarcal a principis d’any. Segons els sindicats, el Consell Comarcal no ha reaccionat a la crisi de la Covid-19, ni tan sols després que els sindicats ho haguessin reclamat. Ells mateixos expliquen que tampoc se’ls ha convocat a assistir a la Mesa de Reactivació Econòmica i que finalment, se’ls ha informat, sense previ avís, de la contractació d’una consultora i un tècnic per un import conjunt de 120 mil euros. Una situació que sense el diàleg i el pacte, dues de les potes fonamentals pels sindicats, consideren “inconcebible” i que els ha portat a ser “més durs” davant l’ens administratiu per aconseguir posar sobre la taula la necessitat del consens i la concertació.

Dimiteix Laura Martínez

Tant des de CCOO com des de la UGT s’havia demanat la dimissió directa de la consellera de Promoció Econòmica, Laura Martínez. Aquesta dimissió s’ha produït finalment aquest dimarts i Martínez ha estat traslladada a l’àrea de Serveis Generals i substituïda per Estanis Fors a la conselleria de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme.

Informa: M.Gómez