CCOO i UGT criden als treballadors a la manifestació de demà

Les seccions comarcals de CCOO i UGT fan una crida a que tots els treballadors assisteixin a la manifestació convocada per demà, Dia del Treballador, a 2/4 de 12 del migdia a la plaça Urquinaona de Barcelona. Aquest Dia del Treballador arriba 72 hores després de la victòria electoral del PSOE a les eleccions pel Congrés dels Diputats. Els dos sindicats es mostren esperançats tant pels resultats com per la participació perquè creuen que permetrà que es comencin a impulsar les polítiques socials que porten temps reivindicant. Tot i aquesta esperança, recorden que en els 10 mesos que ha estat Pedro Sánchez al capdavant del Govern espanyol, no ha derogat la reforma laboral que va realitzar el Partit Popular, tal i com asseguren que estava acordat. És per això que tant Lluís Torrents, secretari comarcal UGT Maresme, com Gonzálo Plata, secretari general de CCOO Maresme, són mesures concretes i no promeses per derogar la reforma laboral abans d’un any i ajudar als qui més han patit la crisi. Escoltem a Lluís Torrents.

Altres mesures que també proposen els dos sindicats són les jornades laborals de 35 hores setmanals percebent el mateix salari, que s’assegurin les inversions en sanitat, educació, dependència o que s’assegurin la posada en marxa de la Renda Garantida Ciutadana o el Pacte Nacional per la Indústria. Unes polítiques que no només exigeixen al futur Govern de la Moncloa sinó també a la Generalitat. Escoltem a Gonzálo Plata, secretari general de CCOO Maresme.

El Dia del Treballador d’aquest 2019 també commemorarà el centenari de la fundació de la Organització Internacional del Treball (OIT) i de la consecució a l’Estat espanyol de les jornades laborals de 8 hores diàries.

Tags: