Cauen els robatoris amb força a domicilis

Els robatoris amb força a domicilis baixen a Mataró. Pel que fa a aquest tipus de delictes, s'ha passat dels 232 l'any 2016 als 184 aquest passat 2017, el que representa una disminució del 20,7%. Una tendència oposada a la de la resta de la comarca, on es registren xifres molt més elevades en aquests tipus de delictes. Així ho afirmava Juan Carlos Jerez, regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, que també destacava la disminució de robatoris en força en establiments i empreses. En total els robatoris amb força i intimidació, que són els que més alarma social generen, afirma Jerez, han passat de 611 l'any 2016 als 581 el passat 2017, el que representa un descens del 4,9%. Pel que fa a tipologia de delictes, el principal repunt el trobem en el robatori a l'interior de vehicles, que han augmentat en un 16,4%, arribant aquest 2017 als 731 casos.

Pel que f a l'accidentalitat en casc urbà, augmenten els atropellaments en passos de vianants, tot i la disminució de l’accidentalitat pel que fa al còmput global. En aquest sentit, es pot parlar d’estabilitat, amb un descens de l’1,3%, menys ferits greus i el mateix nombre de víctimes mortals respecte l’any anterior, un total de 2. 

En aquest sentit, l’Ajuntament ha engegat una campanya específica per evitar atropellaments, adreçada tant a conductors com a vianants.

 

Informa: A.Gual