Cau un grup criminal que robava vehicles i els amagava a Mataró

Els 5 detinguts, d’entre 23 i 65 anys, enviaven els cotxes nous a Gàmbia en contenidors marítims

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat aquest dimecres un grup criminal que robava vehicles nous i els enviava a Gàmbia per via marítima en contenidors industrials. S'han detingut cinc persones d'entre 23 i 65 anys per delictes de robatori i furt d'ús del vehicle, falsificació de document mercantil i pertinença a organització criminal.

El grup sostreia vehicles matriculats pràcticament nous i els amagava en una parcel·la de Mataró, on treien la placa de matrícula original i esborraven el número de bastidor. El cos policial ha pogut recuperar quatre cotxes i una motocicleta.

La investigació es va iniciar a mitjans del mes de novembre de 2022 quan els mossos van tenir coneixement d'un robatori tipus teloner que havia succeït a Mataró. Durant aquells dies es va detectar un moviment sospitós de vehicles, possiblement sostrets, i a partir de les gestions d'investigació realitzades es va determinar l'existència d'un grup criminal.

A principis de desembre, arran d'una actuació del Grup de Fures de la comissaria de Mataró, es va produir la primera detenció. Posteriorment, i en coordinació amb la Unitat d'Investigació de la comissaria de la capital del Maresme, es va crear un equip conjunt de treball per executar totes les tasques d'investigació que van desembocar amb el dispositiu que es va dur a terme dies després.

Aquest divendres els detinguts han passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mataró qui ha decretat la seva posada en llibertat amb càrrecs. De moment, els Mossos continuen amb la investigació oberta i preveuen més detencions.