Cau l’atur a Mataró per setè mes consecutiu

A la ciutat hi ha ara mateix 8.529 persones a les llistes de desocupació, 750 menys que el mes de juny

Baixa el nombre de persones aturades a la ciutat de Mataró per setè mes consecutiu. A la ciutat hi ha ara mateix 8.529 persones a les llistes de desocupació, 750 menys que el mes de juny. Tot i el descens, Mataró es manté en una taxa d'atur registral al voltant del 16%, una xifra considerablement superior a la del conjunt de la comarca, que és de l'11,65%. A la comarca actualment hi ha 25.093 persones que busquen feina, 2.063 menys que els mes anterior.

Fent la comparació amb l'any passat, a mig estiu i amb el mes de juliol tancat, Mataró presenta una millor taxa d'ocupació respecte al mateix període de l'any 2020. En aquesta comparativa interanual les llistes de desocupació han caigut en més de mil persones, i la taxa ha baixat al voltant d'un punt.

Pel que fa a dades comarcals, també s'ha detectat una important millora interanual. En aquest cas la variació registrada respecte al juliol de l'any passat és de més del 13%.

Encara amb dades comarcals i per franges d'edat, el descens en la desocupació s'ha centrat sobretot entre els més joves, mentre que és el grup de persones de 55 anys o més el que concentra un major nombre de persones aturades.

Tags: