Cau el nombre d’hospitalitzats per Covid-19 a l’Hospital de Mataró

Avui hi ha 95 persones ingressades per Covid-19, 21 menys que dimarts. El nombre de pacients a les UCIS també s’ha reduït, passant de 19 a 17 en tres dies.

Important descens de persones ingressades a l'Hospital de Mataró per Covid-19. Després de setmanes de creixement, les dades d'hospitalitzacions d'aquest divendres indiquen que la situació podria començar a revertir-se. Segons el Consorci Sanitari del Maresme, a hores d'ara hi ha 95 persones ingressades per Covid-19, 21 menys de les que hi havia hospitalitzades aquest dimarts. El nombre de persones que hi ha a la Unitat de Cures Intensives també s'ha reduït lleugerament aquests darrers dies. Avui hi ha 17 persones a l'UCI, dues menys que dimarts. A l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena es manté amb 9 la xifra d'hospitalitzats.

Fora del centre hospitalari mataroní, la situació sanitària segueix millorant. El risc de rebrot segueix baixant i se situa ja en els 653 punts a la capital del Maresme. Tot i que l'índex de creixement potencial segueix en un nivell alt, el contrast amb les últimes setmanes és notori. Respecte a la setmana passada, el risc de rebrot ha baixat en gairebé 400 punts. En comparació amb 14 dies, el descens és de 1.000 punts.

Pel que fa al nombre de casos detectats, a Mataró l'última setmana 439 persones han donat positiu en Covid-19 en proves PCR o testos d'antígens. En comparació amb l'anterior setmana, el total de positius acumulats en 7 dies s'ha reduït en 230 casos. En comparació amb fa dues setmanes el descens és de 500 casos setmanals.
Durant aquesta última setmana s'han fet 5.220 proves entre PCRs i testos d'antígens, dels quals un 9,98% han estat positius. La setmana anterior es van fer 7.055 proves, que van tenir una taxa de positivitat de l'11,03%.

El nombre de casos acumulats en 14 dies per 100 mil habitants també segueix baixant. Segons l'última actualització del Departament de Salut, la Incidència Acumulada en 14 dies és de 858,31. La setmana anterior aquest indicador superava els 1.240 positius per 100 mil habitants en 14 dies.

La velocitat de propagació del virus, en canvi, ha frenat el seu descens. Després de dues setmanes de descensos diaris, els últims tres dies la Rt s'ha estabilitzat en el 0,76.

 

Informa: S.Ruiz