CATAC: “Les proves del coronavirus al personal arriben tard”

La CATAC explica que la gerència del Consorci Sanitari del Maresme s'hauria compromès a fer les proves del coronavirus al personal del consorci i de les seves empreses externes.  Així ho ha detallat el sindicat CATAC en un comunicat que ha elaborat després d’una reunió amb la direcció del Consorci Sanitari del Maresme. els representants dels treballadors accepten la realització de les proves però critiquen que “arriben tard, tenint en compte que les demanen que es realitzin des del principi de la pandèmia”. Les proves haurien de determinar l’exposició del virus i l’existència d’anticossos. D’aquesta manera es podria crear un mapa immunològic i de l’estat de salut del personal. 

Pel que fa a la resta de reivindicacions dels treballadors, com el retorn del 5% del seu salari dels darrers 10 anys, els dies de descans o les pagues per objectius, la direcció hauria assegurat que la situació econòmica del Consorci els impediria donar una resposta en ferm i que haurien de comptar amb el posicionament de la patronal i el CatSalut.

El Consorci també s’hauria compromès a instal·lar abans de finals del mes de juny gestors de cues informatitzats per garantir el dret a la confidencialitat dels usuaris.

Informa: C. Sánchez