Carme Ballester, dona de Companys, centra l'acte d'homenatge de l'Ajuntament

La pandèmia ha obligat a suspendre la tradicional ofrena floral al monument de Lluís Companys

Carme Ballester, la segona esposa de Lluís Companys, ha centrat la conferència que l’Ajuntament de Mataró ha acollit per commemorar el 80è aniversari de l’afusellament de Companys. El doctor en Història Oriol Dueñas ha exposat el perfil biogràfic de Ballester, que alguns anys va estar lligat amb Companys. Dueñas és l’autor del llibre “Carme Ballester: compromís, resistència i solitud”, un volum publicat fa dos anys per l’editorial Gregal. Durant la seva intervenció va destacar el seu compromís polític i la seva tasca des de l’exili per recordar i preservar la memòria del president, el seu marit, qui havia estat afusellat per la dictadura franquista el 15 d'octubre de 1940.

L’acte ha tingut lloc aquest dijous al vespre al saló de sessions i s’ha pogut seguir a través d’internet tenint en compte les restriccions de capacitat. Precisament, per les mesures de contenció de la COVID aquest any la tradicional ofrena floral al monument del president Companys s’ha hagut de suspendre.

L’acte l’ha presidit el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez, i ha comptat amb la intervenció del president del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, Pablo Morales.

Informa: C.Sánchez

Tags: