Carla Antonelli, ponent de l'acte institucional pels drets del col·lectiu LGTBI+

Sota el nom "TRANS*formar per avançar" la conferència ha girat al voltant del recorregut que han fet les persones trans fins ara, just quan s’aprova l'avantprojecte de la llei trans

Imatge: Mataró Audiovisual

L'activista trans i política, Carla Antonelli, ha estat la ponent de l'acte institucional pels drets del col•lectiu LGTBI realitzat aquest dimarts al saló de sessions de l'Ajuntament de Mataró. Sota el nom "TRANS*formar per avançar" la conferència ha girat al voltant del recorregut que ha fet aquest col•lectiu fins ara, justament quan després de mesos de debat, el Consell de Ministres dóna llum verda a l'avantprojecte de la llei trans. Antonelli creu que l'avantprojecte és un bon punt de partida perquè es deixa de considerar el col•lectiu com persones que pateixen una patologia i es permet la seva autodeterminació. Això sí, assegura que encara queda un camí de lluita cap a la plena igualtat de drets humans.

Antonelli ha recordat que Espanya va ser pionera amb el matrimoni igualitari sent el tercer país del món a contemplar-lo d'una manera real amb tots els seus aspectes. I es pregunta per què no pot ser ara dels primers països a contemplar legalment tots els drets de les persones trans. Assegura que la societat espanyola ha avançat i en posa d'exemple el poble que ella un dia va haver d'abandonar.

Informa: J.Peñaranda