Caos a RENFE, un cop més pel temporal

Retards a la R-1 al llarg de tot al matí a causa del temporal marítim. Els primers retards, de 15 minuts, s’han començat a registrar a partir de les 8 del matí . 40 minuts més tard, aquests ja arribaven als 30 minuts. Una situació que encara no s’ha pogut resoldre, i que implica que, a hores d’ara, els trens circulin per aquesta línia amb demores de mitja hora encara. A les afectacions pel temporal en el cas de la R1, cal sumar-hi la vaga convocada per avui des del sindicat CGT a Rodalies de Catalunya. Això implica que de 11 del matí a 3 del migdia i de 8 del vespre a 12 de la nit es prestaran els serveis en només un 40%. La resta de la jornada, la freqüència de pas de trens serà l’habitual. 

De fet, les pluges de la jornada d’ahir i els forts vents, han deixat altres afectacions tant a Mataró com a la comarca del Maresme. A la ciutat ahir van caure un total de 83 litres per metre quadrat, amb ratxes de vent que van fregar els 60 quilòmetres per hora. La pluja continuada va obligar al cas de Bombers a realitzar diverses actuacions, sobretot per inundacions en baixos, i també a la Policia Local, que va haver d’intervenir per un clot a l’aparcament de les antigues pistes de conduir.

Per ara, Protecció Civil de la Generalitat manté activats el pla INUNCAT en fase d’alerta, per la persistència de les pluges i el mal estat de la mar i ha rebaixat el VENTCAT a prealerta.