Can Pruna, protagonista de la visita organitzada per Temps de Saó

La iniciativa s’emmarca al projecte ’12 mesos, 12 finques’

A les Cinc Sénies s’hi conreen verdures africanes. No tothom és coneixedor d’aquests productes i la majoria no saben si els podrien incorporar a la seva cuina diària. Les finques de Can Pruna han estat les protagonistes de la segona visita del projecte ’12 mesos, 12 finques’ que dóna a conèixer l’entorn agrari de Mataró. Una iniciativa impulsada per l’Associació Agroambiental Temps de Saó que rep la col·laboració de l’Associació Agrària Cinc Sénies Mata-Valldeix per potenciar el comerç de proximitat i la producció local, a més de fer valdre les més de 300 hectàrees agràries que podrien abastir fins al 80 per cent de la població de Mataró.

La visita ha servit també per ensenyar l’ofici i els productes de primera mà. També per fer una crida als més joves a acostar-se a la pagesia.

Alguns dels visitants asseguren que repetiran en la pròxima ocasió. De fet, valoren molt positivament la iniciativa i fins i tot, hi ha qui ha marxat amb les mans ben plenes.

L’associació Temps de Saó va ser guanyadora dels Premis FEM Mataró 2022 en l’edició del 2019 per la millor iniciativa innovadora de promoció de la sostenibilitat precisament amb aquest projecte de descoberta de l’activitat agrícola de les Cinc Sénies.

Informa: M.Gómez / J.Masriera