Campistol (Hospital Clínic): Les TIC han d’ajudar a garantir el sistema sanitari públic

Jornades TIC

La incidència de les noves tecnologies vinculades a la salut, aquest és el marc de debat de la Jornada d’Innovació TIC celebrada dimarts al Tecnocampus. El sector de la salut és el sector que més ha invertit en tecnologia en els darrers anys i actualment un 27% de centres fan ús de la Realitat Virtual en docència, gestió del dolor, intervencions quirúrgiques o gestió de fòbies.

El director de l’Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Campistol, va oferir la conferència central d’una llarga jornada, amb ponències i taules rodones, entre diferents actors de la tecnologia i la sanitat. Campistol assegura que l’àmbit de la salut ha evolucionat moltíssim en els últims anys, en aquesta línia entén que, la tecnologia serà un factor clau per poder garantir un servei adequat en el sistema sanitari públic.

Un dels punts d’aquesta entrada de la tecnologia en el camp de la salut ha estat l’intercanvi d’informació i comunicació com per exemple amb l’historial mèdic digital. També la tecnologia aplicada a la cirurgia és un dels aspectes en progressió actualment. En conjunt, segons Campistol, la tecnologia està entrant a la salut d’una manera global.

La jornada l’han portat a terme el Clúster Digital i CTecno amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Informa: O.Debat/ J.Peñaranda