Campanya dels Mossos d'Esquadra per prevenir robatoris a la gent gran

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme una campanya per advertir dels possibles robatoris de cara a la temporada d'estiu. Aconsellen que sobretot les persones d'edat més avançada han d'anar més amb compte per la seva vulnerabilitat. Els Mossos han fet diferents cartells en què aconsellen, sobretot als col•lectius més vulnerables, quins procediments s'han de fer per evitar possibles robatoris amb estrebades. Daniel Teixes, relacions Comunitat dels Mossos, adverteix que s'han de tenir controlades les pertinències sobretot en llocs on hi hagi molta afluència de públic o en bancs. Des del cos dels Mossos d’Esquadra avisen d’un nou modus operandi en què els lladres també van a robar als portals dels domicilis.

D’aquesta manera avisen dels perills que pot comportar confiar amb desconeguts als portals dels domicilis, però també de l’ostentació de joies o altres elements de valor en esdeveniments multitudinaris. Teixes explica que és més recomanable anar acompanyats tant al carrer com al banc, ja que és un altre punt on es poden efectuar aquest tipus de robatoris.

Les estrebades poden arribar a causar danys físics a la víctima. És per això que des del cos de policies diuen que en cas de caure o rebre algun tipus de dany s’ha de demanar ajuda de forma imminent i després trucar al telèfon d’emergències del 112.

Des dels Mossos agraeixen també que es pugui reconèixer al lladre si és possible i tramitar una denúncia amb la màxima quantitat d’informació, com també descriure detalladament tot allò que ha estat robat com fotografies de les joies o el número de referència de la càmera per tal d’ajudar als Mossos d’Esquadra.

Informa: A. Andrés