"Cal adequar i dignificar el patrimoni de la Basílica de Santa Maria"

El rector de Santa Maria, Mossèn Josep Rodríguez, reclama la rehabilitació total de la basílica durant l’homilia a l’Ofici de Glòria a Les Santes. Mossèn Rodríguez ha dit que cal recuperar l’esperit d’esforç col·lectiu per mantenir viva la partitura composada per Mossèn Blanch fa 171 anys. Una missa que s’ha de poder transmetre a les generacions futures perquè se la sentin seva i també que formi part de la seva festa major. Una missa que, ha sentenciat, és Mataró i la seva gent qui la canta, en honor i record a les patrones de la ciutat: Juliana i Semproniana. En aquest sentit, el rector de Santa Maria ha cridat a dignificar i adequar el patrimoni arquitectònic i recuperar la basílica en tot el seu esplendor.

Un ofici en el que Mossèn Rodríguez ha reivindicat algunes de les efemèrides més destacades d’aquest 2018. Des de la constitució del primer ajuntament l’any 1519, a la votació que l’any 1852 van fer els mataronins d’aleshores per a la proclamació del patronatge de Les Santes. També ha recordat el centenari del naixement de Jordi Arenas, que va revisar la Missa de Les Santes. D’altra banda, a l’ofici hi ha participat tres representants de les Serventes de Maria, congregació que després de més d’un segle de servei a Mataró, a principis d’any van marxar de la ciutat i van tancar el convent del carrer d’Onofre Arnau.

Entre els oficiants d’aquest 27 de juliol s’hi trobaven Mossèn Josep Mascaró i el mataroní Monsenyor Jaume González Agápito. Tots dos celebren aquest 2019 els seus 50 anys d’ordenació sacerdotal. En una intervenció que ha fet González Agápito al final de l’Ofici, ha cridat a superar els partidismes polítics, mentalitats i preses de posició no només a la societat civil, sino també a l’església per fer un nou punt de partida i fer canvis significatius. 

Al finalitzar la missa, voluntaris de Càritas Interparroquial de Mataró i de les germandats del Nazareno, el Captiu i la Coronació d’Espines han fet de portadors de les relíquies de les Santes, Juliana i Semproniana.

 

Informa: Cristina Salad