Bote vol saber què pensa la ciutadania sobre el futur de Les Santes 2020

L'alcalde de Mataró, David Bote, vol tenir en compte l’opinió dels mataronins i mataronines sobre com hauran de ser Les Santes d'aquest any, sempre i quan la situació sanitària en permeti la celebració. Segons l'alcalde, ara mateix hi ha sobre la taula diversos escenaris: des que la Festa Major es pugui "fer amb normalitat a no poder fer res o que es pugui fer la meitat". Uns escenaris que vindran marcats per les directrius de les autoritats sanitàries i pel grau de desconfinament que hi pugui haver al mes de juliol. En aquest marc, creu que és necessari començar a treballar qualsevol dels escenaris possibles sobre Les Santes i iniciar el diàleg amb la ciutadania per decidir conjuntament les decisions "variables" de la Festa Major.

Així ho va explicar en una trobada amb periodistes aquest divendres on també va assegurar que, a parer seu, s'ha de trobar un equilibri entre la situació sanitària i econòmica i les necessitats de la gent, sobretot dels infants, de poder celebrar una festa que es troba "dins de l'ADN" de la ciutat.

Arreu de Catalunya ja s’han cancel·lat o posposat pel setembre o octubre diverses festes majors que s’havien de fer aquesta primavera i estiu, com la Patum de Berga. En una entrevista aquest cap de setmana al programa Via Lliure de RAC1, la Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga va afirmar, però, que ningú té la “certesa” que aquestes festes majors es puguin fer a  la tardor

Informa: S.Ruiz