Bote: "La Plantada de Creus és una activitat sense autorització i així s'ha de fer veure"

L’alcalde David Bote afirma que no consta cap permís perquè es pugui fer la Plantada de Creus i que per tant, al no comptar amb autorització, serà la policia la que haurà d’evitar que l’acció es produeixi. Un permís que s’hauria d’haver gestionat a través del Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat i que després de posar’s-hi en contacte s’ha pogut constatar que no s’ha expedit.
Així ho ha explicat Bote, després de la Junta Local de Seguretat que s’ha celebra aquest migdia, per analitzar la situació i determinar el desplegament policial a preveure de cara a diumenge.  Una jornada en la que està previst que coincideixin la plantada de creus a la platja, amb possibles mobilitzacions d’organitzacions del signe contrari i la Triatló Ciutat de Mataró. Bote afirma, que la principal voluntat del govern és evitar el conflicte i que la millor manera de que això es produeixi és evitar que es faci la plantada de creus. 

L’alcalde també ha volgut aprofitar la compareixença per demanar a les persones que tenien previst assistir a la convocatòria d’un signe o d’un altre, que s’ho repensin. El cas és poder evitar que es produeixin situacions com la viscuda dilluns passat a Canet, quan es va acabar arribant a les mans entre participants a la Plantada de Creus i persones que van assistir-hi per impedir que es portés a terme.

Per ara no queda clar des d'on s'organitza l'activitat, que va néixer a l'alt Empordà i ha anat baixant per diverses platges catalanes.

 

Informa: A.Gual/ O.Debat