Bote, a Grècia per assistir a la primera trobada BluAct

Mataró està present primera trobada del projecte europeu BluAct, que vol replicar les bones pràctiques de la ciutat grega del Pireu amb l'economia blava. Unes jornades que s’estan portant a terme aquest dimarts i aquest dimecres a la ciutat grega del Pireu. En representació de Mataró hi ha assistit l’alcalde de la ciutat, David Bote. També han estat presents a la trobada, el governador de la regió grega de l’Àtica o la secretària del programa europeu URBACT, en el que s’emmarca el projecte BluAct. Un projecte del qual Mataró en forma part des del mes de maig.

A més del Pireu, que és qui lidera el projecte BluAct, i de Mataró, també formen part de la iniciativa les ciutats de Matosinhos (Portugal), Ostend (Bèlgica), Szczecin (Polònia), Galati (Romania) i Burgas (Bulgària).

Després d’haver-se executat la primera fase del projecte a Burgas i Matosinhos, el projecte BluAct està a l’espera que la Unió Europea n’aprovi l segona fase. Una segona fase que consistiria en inversions centrades en impulsar els actius marins i marítims de les ciutats.

 

Informa: S. Ruiz