Bote demana el "cessament immediat" de l'ús de la força per part de Guàrdia Civil i Policia Nacional

L'alcalde de Mataró, David Bote, ha demanat el "cessament immediat" de l'ús de la força en les actuacions la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que han tingut lloc aquest matí en diversos punts de Catalunya. Uns fets que l'alcalde també ha condmenat durant una compareixença de premsa convocada aquest migdia a la seu de Via Pública. Bote ha insistit de nou que la situació a Catalunya no hauria hagut d'arribar a la situacio que s'està vivint durant la jornada d'aquest 1 d'octubre. L'alcalde també ha demanat no fer "més gran la trencadissa".

A la mateixa compareixença de premsa que ha realitzat l'alcalde, també hi ha assisitt la regidora de Via Pública, Núria Moreno. De fet, Moreno també ha detallat que el paper de la Policia Local avui és el de controlar el trànsit. També ha afirmat que avui la Policia Local està en permanent coordinació amb els Mossos d'Esquadra, qui s'encarrega de garantir la seguretat dels ciutadans.

A nivell politic el Primer Tinent d'alcalde a la ciutat, Joaquim Fernàndez de Convergència i Unió ha excercit el seu vot a l'escola Pia de Santa Anna, on ha demanat la compareixença de l'alcalde i ha lamentat que, en un país democràtic, es vegin actuacions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil com les d'avui.