Bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 17 a partir de dilluns

Entre les novetats de cara a dilluns també destaca l'ampliació de les activitats extraescolars i de lleure per als joves de Secundària, Batxillerat i FP o la recuperació de presencialitat a les universitats

A partir de dilluns, bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda de 2/4 de 8 del matí a 5 de la tarda. Aquesta és la principal mesura de flexibilització acordada pel Procicat aquest matí i anunciada per la consellera de Salut en funcions Alba Vergés i el conseller d'Interior Miquel Sàmper. El de la restauració és un dels sectors més afectats per la pandèmia, ha arribat a estar tancat completament i ha patit diferents tipus de regulacions horàries, actualment té limitada l'obertura a tres hores en franja de matí per a servir esmorzars i tres i mitja al migdia per als dinars. Ara a partir de dilluns i amb la unificació d'aquestes dues franges i la consegüent ampliació en l'ampliació en l'horari d'obertura s'atén a una part de les demandes del sector que reclamava la desaparició de les franges horàries.

Entre les altres modificacions anunciades avui també hi ha l'ampliació de la presencialitat a les universitats fins al 30%, l'ampliació dels extraescolars i el lleure en els cursos de Secundària, Batxillerat i Formació Professional, l'obertura dels vestidors en els espais esportius o la represa de les competicions esportives federades de majors de 16 anys.

El què no variarà el pròxim dilluns serà el confinament perimetral, que seguirà sent comarcal, ni el toc de queda, que segueix marcat per les 22 h. Es manté també la limitació de reunions socials de màxim 6 persones, també en bars o restaurants.

Tot i l'alleujament de les mesures la consellera Vergés ha volgut recordar durant la compareixença que "l'epidèmia segueix activa tot i que la corba segueix baixant". En aquest sentit ha apuntat que cal seguir complint amb les mesures bàsiques de sempre i ha recordat que cal seguir evitant la interacció social i les activitats amb persones fora de la bombolla de convivència.

Informa: A.Gual