Bargalló detalla el pla de retorn a les escoles de cara al setembre

El setembre cada cop està més a prop i amb ell ha d’arribar, si la situació ho permet, el retorn de l’activitat escolar. Per garantir la seguretat als centres, ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va oferir una roda de premsa per explicar el pla d’acció que s’haurà de seguir en el cas que aparegui algun positiu.

Així doncs, si es detecta un cas en una aula, els alumnes i el professor d’aquesta hauran de sotmetre’s a una prova PCR. Encara que el resultat sigui negatiu, per prevenció hauran d’aïllar-se quinze dies a casa. Tal com explica Josep Bargalló, només es valoraria el tancament d’un centre en el cas que hi hagués més d’un positiu en diferents aules de diferents zones de l’escola.

Pel que fa a aquelles persones que hagin donat positiu en les proves PCR, només podran tornar al centre escolar una vegada hagin estat com a mínim 10 dies a casa i després d’haver passat 72 hores sense cap símptoma ni febre. D’altra banda, els professors que el test els hi hagi sortit negatiu, podran reincorporar-se si en 24 hores no experimenten febre o símptomes.

Finalment, des d’Educació s’ha demanat la col·laboració de les famílies. Aquestes no podran portar als seus fills a l’escola si detecten que es troben malament o presenten febre, o bé si han estat en contacte amb alguna persona diagnosticada. Respecte l’ús de la mascareta, aquesta quedarà restringida a situacions específiques o per a professors que facin classe a més d’un grup d’alumnes.

Informa: L.Sanmiquel