Bankia i Fundació Iluro prioritzen les necessitats bàsiques en els seus ajuts Acció Social 2020

Bankia i la Fundació Iluro donen suport amb 45.000 euros a 12 projectes socials a la comarca. En aquesta edició la “Convocatòria Acció Social 2020” ha incrementat la seva dotació en 15.000 euros, un 50% respecte a l’anterior. Uns ajuts que en aquesta edició, tenint en compte la crisi sanitària, han donat un pes important a aquelles entitats que cobreixen les necessitats bàsiques de les persones en risc d’exclusió, com Càritas o el menjador de Sant Joaquim, gestionat per la societat de Sant Vicenç de Paül. De tota manera, s’ha continuat apostant per donar suport econòmic a entitats de funcions diverses que fomentin l'ocupació, l'acolliment i atenció a la dependència, projectes de rehabilitació i reinserció social. Precisament, pel context que ha generat la crisi del coronavirus, Bankia i la Fundació Iluro han acordat tramitar els ajuts econòmics amb urgència, efectuant els ingressos aquesta mateixa setmana. Pel que fa a l'acte de lliurament de les ajudes a les entitats se celebrarà quan les recomanacions sanitàries ho permetin. 

En la convocatòria del 2020, oberta el mes de març, s’han presentat 16 projectes. Per fer la selecció, s’ha valorat la utilitat social, la capacitat i qualitat tècniques per desenvolupar-se, l’eficiència econòmica, la identificació i nombre de beneficiaris, la promoció de la integració i normalització social, l’especialització i experiència de les entitats promotores, la coordinació amb altres agents socials i la innovació. En aquest cas, s’ha donat més valor que mai al seguiment de la tasca que fan, a la solidesa i a la col·laboració en xarxa. 

Les 12 entitats que rebran els ajuts aquest 2020 són: l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Maresme, l'Associació Espai Joäo Martí, l’Associació TEA Asperger del Maresme, Càritas Interparroquial de Mataró, la Fundació Àmbit Prevenció, la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU, la Fundació el Maresme, la Fundació Friends, la Fundació Miquel Valls, la Fundació Salut Mental Catalunya, la Fundació Sant Joaquim i la Societat de Sant Vicenç de Paül.

Informa: C.Sánchez