En marxa el projecte "Banc del Temps de Rocafonda"

Fotografia: Mataró Audiovisual

Fer xarxa de barri, solidaritat i intercanvi d’habilitats. Sota aquests tres conceptes pivota el Banc del Temps de Rocafonda, un projecte que aposta per crear una comunitat de persones que s’ajudin les unes a les altres per poder resoldre necessitats i problemes del dia a dia, com petites reparacions domèstiques, ensenyar idiomes o serveis d’acompanyament. La particularitat és que aquests serveis no es paguen amb diners, sinó “intercanviant favors” amb els demés. La idea, però, no és nova. De fet, la Fundació Hospital, impulsors del projecte, van iniciar la mateixa proposta al centre de Mataró l’any 2006. Ara, però, ha decidit créixer a més territoris de la ciutat, començant per Rocafonda. Una aposta sorgida de l'edició 2019 dels Premis FEM Mataró 2022, on van ser guardonats com la millor iniciativa innovadora de promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial sota el pseudònim “Propera parada, Rocafonda”. A més d’establir aquesta xarxa, el projecte també vol posar en valor les habilitats de les persones, posar-les  al servei dels veïns i que tothom pugui aprendre de tothom. Ho explica Carme Altayó, membre de la Fundació Hospital, impulsors del projecte.

Després de l’impuls inicial que els va donar ser un dels guanyadors dels Premis FEM Mataró 2022, ara tenen l’objectiu de trobar la manera de consolidar-se a Rocafonda, tal i com ho van fer al centre de la ciutat. Per poder crear una bona xarxa i conèixer amb profunditat el barri, estan treballant de la mà de l’AAVV de Rocafonda. La idea, però, no és quedar-se només en dues zones. Volen que a mig-llarg termini hi hagi Bancs del Temps a tots els barris de Mataró que es relacionin entre ells i així crear un Banc del Temps a tota la ciutat. En parlen Carme Altayó i Eva de la Bella, de la Fundació Hospital.

La presentació del projecte a Rocafonda es farà el 13 de febrer a les 20h del vespre al Centre Cívic Can Noè. Qui vulgui formar-ne, però, ho pot fer anant al mateix Centre Cívic els dilluns de 12h del migdia a 16h de la tarda.

Informa: S.Ruiz