Balanç positiu de la primera setmana de reobertura de l’oci nocturn

Els bars musicals i les discoteques de Mataró confien que la Generalitat ampliarà l’aforament fins al 100% aviat, com ha fet amb la cultura

El sector de l’oci nocturn de Mataró fa un bon balanç de la primera setmana de reobertura de bars musicals i discoteques de la ciutat. Aquest dijous, els propietaris d’una desena d’establiments i diversos regidors del govern mataroní s’han trobat a l’ajuntament per analitzar aquests primers dies i el resultat ha estat positiu. 

Des del sector, valoren amb satisfacció aquests primers dies de reobertura després de gairebé dos anys d’inactivitat a causa de la pandèmia. El portaveu del sector, Sergi Vallbona, explica que els locals estan treballant dur per vetllar pel compliment de la normativa Covid-19. Per això espera que la Generalitat permetrà ampliar l’aforament al 100% aviat, com ha fet amb el sector cultural. 

A causa de la pandèmia, els locals d'oci nocturn han de complir diverses mesures de seguretat, entre elles, obrir les portes per ventilar. Això, però, ha causat algunes queixes veïnals, perquè la música es sent amb més intensitat que abans a alguns punts del barri. Segons la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, Ajuntament i empresaris ja treballen per solucionar la problemàtica. Després d’aquesta primera reunió, el govern municipal convocarà una nova trobada de caire més tècnic per tractar qüestions com aquestes. 

A Mataró, hi ha una trentena de locals amb llicència d’oci nocturn. D’aquests, la majoria es concentren al polígon industrial del Pla d’en Boet. Es calcula que el 80% dels establiments especialitzats de Mataró han reobert aquesta darrera setmana. Per fer-ho, han de complir unes condicions: no poden superar el 70% de l’aforament, només poden admetre persones amb el Passaport Covid o bé amb una prova negativa de coronavirus i, a l’hora de ballar, han d’exigir l’ús de la mascareta.

Informa: B. Doñate