Balanç positiu del Sant Jordi literari mataroní

Com cada any, després de la Diada de Sant Jordi arriben els rànquings dels llibres més venuts de la jornada. Una llista que aquest 2019 l’encapçala “El fill de l’italià” Rafel Nadal en llengua catalana i “Lo mejor de ir es volver” d’Albert Espinosa. Entre els més venuts de ficció catalana també hi ha “Digues un desig” de Jordi Cabré i “Fibló” de Sílvia Soler. En no-ficció catalana, els més venuts d’aquest Sant Jordi han estat “Contes des de la presó” d’Oriol Junqueras i Neus Bramon i “Tres dies a la presó” de Jordi Cuixart i Gemma Nierga. Pel que fa a la no-ficció en castellà, el més venut ha estat el llibre de “...y ahí lo dejo” de l’advocat Gonzálo Boye. Uns llibres que han estat també dels més venuts tan a Dòria Llibres i a Buc de Llibres. Tot i això, tan Núria Dòria, de Dòria Llibres, com Esteve Guardiola, de Buc de Llibres, es mostren orgullosos que recomanacions pròpies de les dues llibreries també figurin entre els més venuts.

“Amor” de Hanne Ørstavik, Vis vis vis de Maggie O’Farrel, Cançó de la plana o Benedicció de Kent Haruf  són alguns dels exemples de llibres poc coneguts pel públic general, però que han tingut èxit a partir de les recomanacions Dòria Llibres i Buc de Llibre.

Tot i no tenir xifres definitives fins a finals de més, a nivell de vendes, Núria Dòria creu que respecte l’any passat les vendes han augmentat un 5%. Pel que fa a Buc de Llibres, creuen que el mal temps de dissabte i la Setmana Santa no han ajudat a nivell de vendes. A la botiga, però, les sensacions van ser molt positives.

A nivell català, el Gremi de Llibreters creu que el nivell de vendes s’ha mantingut respecte l’any passat, tot i que fins divendres al vespre no tindran xifres definitiva.