Balanç positiu de la venda de roses per Sant Jordi

Algunes de les floristeries exhaureixen les roses i superen la Diada amb llargues cues als seus establiments

Balanç positiu de la venda de roses per Sant Jordi

Malgrat les cues i malgrat que en moltes de les floristeries van exhaurir totes les roses, el Sant Jordi d’aquest 2021 és positiu. Així ho han dit algunes de les floristeries de la ciutat a Mataró Audiovisual. Divendres hi havia cues que podien superar l’hora i mitja per adquirir una rosa i és que el fet de no haver-hi parades d’entitats, associacions i particulars al carrer, les floristeries van tenir una gran oportunitat per reivindicar-se en un dia tan assenyalat com és la Diada de Sant Jordi.

Respecte al 2020 aquest any les vendes s’han multiplicat de valent, tot i que encara és aviat per quantificar-ne la facturació. Si la comparació es fa amb el 2019, però, també hi ha diferències. D’entrada, perquè la majoria de rosa del sud d’Amèrica, no ha pogut arribar a temps, a causa del fred dels últims mesos en aquells països. A més a més, la majoria dels floristes consultats per Mataró Audiovisual, coincideixen amb el canvi de tendència pel que fa als clients, la majoria van preferir la recollida d’encàrrecs a l’establiment que no pas l’entrega a domicili. Fet que relacionen amb les ganes de sortir al carrer.

Per algunes de les floristeries, com és el cas de La Mata Jardiners, consideren que aquest Sant Jordi ha marcat un punt d’inflexió amb la unió del gremi en l’àmbit local i el consistori. Un moment que creuen, s’ha d’aprofitar.

L’endemà de Sant Jordi, també a diferència d’altres anys, va ser un dia frenètic de venda de les poques roses que els quedaven a les floristeries. Ara, però, ja no tenen temps de pair Sant Jordi que ja treballen en la Mare de Déu de Montserrat i en el dia de la mare. I és que des del sector de la flor segueixen reivindicant que de roses n’hi ha tot l’any i que el sector sigui declarat servei essencial, com passa en països del nord d’Europa.

Informa: M.Gómez