Baixen les donacions de sang amb l’arribada de l’estiu

Cada any durant les vacances d'estiu el nombre de donacions al Banc de Sang baixa un 25%. El mes d'agost, quan la majoria de gent marxa de vacances, és quan es fa més evident aquesta falta. Ara, el Banc té sang per vuit dies per realitzar tota mena d'intervencions, quan l'ideal són 10. Des del web del Banc de Sang i Teixits es poden consultar quins són els grups sanguinis que disposen de menys reserves. Els grups A i B positiu són dels que se'n té més, mentre que els 0 negatius només se'n té per 3 dies i dels AB negatius, per 1.

Les persones aptes per a ser donants són totes aquelles compreses entre els 18 i els 70 anys, que pesin més de 50 kg i amb bon estat de salut, que es confirma amb un test dins la mateixa unitat just abans de la donació. Les dones poden fer-ho fins a 3 vegades l'any i els homes fins a 4 amb un interval de 2 mesos entremig. Altres casos en què no es permet donar sang temporalment és quan recentment s'ha fet algun tatuatge o pírcing o s'ha viatjat a algun país tropical.

Segons la Creu Roja, 1 de cada 2 persones a Espanya necessitarà sang alguna vegada a la seva vida i tan sols amb 1 donació es pot salvar fins a 3 vides. Les pròximes campanyes de donació de sang a Mataró seran el dijous 11 de juliol, a la plaça Santa Anna i el dissabte 13 de juliol, al Decathlon. Fins a finals de mes, però, hi haurà 7 ocasions més per donar sang que es poden consultar des del web del banc de sang i teixits.

 

J.Peñaranda/ A.Durán