Baixen en picat les adopcions de gossos a l'associació Galgos112

La raça galgo és una de les més maltractades i abandonades de tot Espanya

L'associació Galgos 112, com moltes protectores d'animals, no passen per un bon moment. Tot i haver notat un lleuger repunt de les adopcions durant les primeres setmanes de confinament, vinculada a les excepcions per sortir al carrer, en els darrers mesos han caigut en picat. Durant el març i l'abril és quan es va fer més evident, aleshores les adopcions van baixar al voltant d'un 60% respecte als mateixos mesos de l'any anterior. La majoria de gossos de l'Associació Galgos 112 provenen d'Andalusia i van directament a cases d'acollida, ja que l'associació en si no té un espai físic. El coronavirus va impedir tota mena de moviments, i en conseqüència també va impedir el transport dels animals. 

L'Associació Galgos112 se centra en la protecció de les rasses galgo i podenc, que són de les més maltractades i abandonades de tot Espanya. Albert Marsan, membre fundador de l'Associació explica que aquests gossos són utilitzats pels caçadors com una eina. La Daura és una femella que ha viscut una situació extrema, però que per sort s'ha recuperat.

Des de l'associació es vol denunciar l'explotació i maltractament d'aquests animals i promoure la seva tinença com animals de companyia.