Baixa l'ocupació en hotels i restaurants pel coronavirus

L’epidèmia del coronavirus està generant que moltes reserves hoteleres es cancel·lin. Mataró no és una excepció, tot i que de moment les afectacions que estan patint aquest mes de març els hotels de la ciutat són dispars. Casos com l’hotel Ibis Mataró o l’Hotel Atenea han notat un descens de l’ocupació del que és habitual per aquestes dates, en canvi l’URH Ciutat de Mataró, les xifres són similars a les previstes. Per aquest mes de març, l’Hotel Atenea tenia prevista una ocupació de gairebé del 80%, però a hores d’ara se situa per sota del 50%. La seva directora, Marta Marimón, explica que l’ajornament de diverses convencions que s’havien de fer per aquestes dates ha provocat aquest descens de l’ocupació. Una situació de la qual creu que serà complicat que l’hotel es pugui recuperar al llarg de l’any.

En una situació oposada es troba l’hotel URH Ciutat de Mataró. Expliquen que moltes empreses han posposat els esdeveniments que havien de fer a l’hotel pels mesos d’octubre i novembre, però sense cancel·lar la seva reserva. A hores d’ara l’ocupació a l’URH és del 80%. Tot i això, expliquen que ahir van començar a notar un descens de les reserves a curt termini del 12%.

Tot i aquestes cancel·lacions a curt termini, de moment les reserves per Setmana Santa i estiu s’estan mantenint en els nivells habituals. L’Hotel Atenea preveu una ocupació del 70% i l’URH Ciutat de Mataró preveu plena ocupació.

Els restaurants de Mataró també estan notant aquests dies un descens de comensals per l’epidèmia del coronavirus. El president del Gremi d’Hosteleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Enric Bartrés, assegura que molts dels restaurants mataronins agremiats estan omplint aquests dies menys de la meitat del que és habitual. Bartrés atribueix aquesta situació a que molta més gent s’està quedant a casa per la por social que està generant l’epidèmia. Pel que fa a hotels agremiats de l’Alt Maresme, l’ocupació se situa al voltant del 20%.

Pel que fa a l’abastiment de productes, Bartrés assegura que els restaurants estan preparats per si alguna gran superfície, com Mercabarna, hagués d’aturar la seva activitat.

Informa: S.Ruiz/ L.Sanmiquel