Augmenten un 5% els delictes a Mataró durant els últims 12 mesos

Des del juliol del 2018 fins a dia d’avui, a Mataró han augmentat un 5% els delictes. Així ho han explicat aquest migdia l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de seguretat pública, Juan Carlos Jerez, després de la reunió que han mantingut amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i representants dels diversos cossos de seguretat de Mataró per avaluar la seguretat de la ciutat. Entre els delictes que més augmenten, hi ha els robatoris en domicilis que han augmentat un 17’2% (passant de 232 a 272) i els delictes contra el patrimoni, que augmenten un 4’9% (passant de 7.037 a 7.385). Els robatoris amb força han passat de 1.465 a 1.506, el que representa un augment del 2’9% i els delictes contra les persones han passat de 820 ara fa un any als 838 aquest any amb un increment del 2’2%. Unes dades que preocupen a l’Ajuntament, però que el Departament d’Interior emmarca en l’augment general de delictes que s’ha produït tant a l’àrea metropolitana com en el global de Catalunya. 

Per millorar tant la seguretat com la percepció de seguretat dels mataronins, durant la reunió Bote ha tornat a reclamar que una part la nova promoció de Mossos d’Esquadra vagi destinada a Mataró. Segons Bote i Jerez, el conseller no concretarà el nombre d’efectius que es podrien destinar a Mataró fins que no acabi la formació dels nous agents. Una xifra que es podria saber a la reunió que mantindran l’Ajuntament i el Departament aquesta tardor, malgrat que d’altra banda ja s’hagi fet públic que a Barcelona se’n destinaran 320.

Els propers mesos l’Ajuntament també presentarà una proposta a la conselleria per modificar el conveni de col·laboració entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per redefinir la col·laboració entre cossos i millorar l’eficiència del servei.

 

Informa: S.Ruiz