Augmenten un 46% els robatoris a comerços de Mataró

D’octubre de 2019 a setembre de 2020, s’han produït 289 robatoris en establiments però han baixat els robatoris amb violència i el total de delictes

Augmenten un 46% els robatoris a comerços de Mataró

El conjunt dels fets delictius ha baixat a la ciutat durant els últims 12 mesos. Tal com s'ha explicat en la Junta de Seguretat Local de Mataró, els delictes han caigut un 5,9 per cent amb una xifra total de 8.717. Ara bé, les dades de seguretat ciutadana també assenyalen una forta crescuda dels robatoris en comerços i empreses. Així, aquest augment dels robatoris amb força en establiments creixen un 46 per cent, de 160 a 234 i en empreses un 14,6%, de 48 a 55. També han pujat els robatoris amb violència i intimidació a la via pública, se n'han produït 382, un 13 per cent més que el 2019 i també s'han registrat 202 estrebades al carrer.

Segons la Regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal, les dades del Departament d'Interior constaten una reducció dels furts i dels delictes contra les persones i contra el patrimoni. S'ha reduït el robatori en domicilis un 20 per cent amb 218 casos i, també es registra un lleuger descens en el robatori en l'interior de vehicles, ja que durant els últims 12 mesos n'hi ha hagut 960. Ara, i davant la millora de les dades delinqüencials, l'alcalde de la ciutat David Bote ha demanat la consolidació del reforç que hi ha hagut aquests últims mesos, amb 11 nous agents de la Policia Local i més Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, el conseller ha confirmat que l'increment de plantilla que s'ha Esquadra implementat a l'ABP de Mataró durant l'estiu,  es mantindrà per consolidar els efectius disponibles.

La trobada, ha comptat amb l'Alcalde de Mataró, David Bote, i la presència del Conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper.

Informa: O.Debat/ S.Ruiz