Augmenta la incidència del càncer de pulmó entre les dones

La incidència del càncer de pulmó escala posicions en les dones cada any. Així ho ha afirmat la cap d'oncologia de l'Hospital de Mataró, la doctora Pilar Lianes, durant una entrevista en el marc del Dia Mundial Contra el Càncer, que se celebra avui 4 de febrer. Segons ha detallat, l'augment de la incidència del càncer de pulmó és una tendència de la darrera dècada provocada perquè moltes dones continuen fumant. Precisament, les dones adolescent són el grup de risc més important pel que fa a l’hàbit tabàquic a Catalunya.

Nanotargeting, una start-up ubicada al TecnoCampus, està desenvolupant un nou mètode per lluitar contra el càncer d’una manera més efectiva i menys perjudicial a través de micro partícules d'or. La cap d'oncologia de l'Hospital de Mataró, la doctora Pilar Lianes, ha celebrat iniciatives d'investigació de proximitat com aquesta i ha assegurat que, amb tota seguretat, beneficiaran a l'entorn més proper.

La previsió d'incidència del càncer d'aquest 2020 és similar a la del passat 2019. Els càncers amb més incidència han tornat a ser el colorectal, el de mama, el de pulmó i el de pròstata. L'any passat van augmentar en un 1 per cent els casos en dones i van baixar en un 0.5 per cent en el cas dels homes. La cap d'oncologia de l'Hospital de Mataró, la doctora Pilar Lianes, ha recordat que més del 40 per cent dels càncers es poden prevenir amb hàbits saludables.

Informa: C.Sánchez