Augment dels delictes a Mataró l'últim any

Augmenten un 5% els delictes a Mataró en aquest darrer any. Han passat de 7.810 a 8.211. Són dades que comparen el període comprès entre juliol de 2017 i juny de 2018 amb a l’anterior, de juliol de 2016 a juny de 2017 i que s’han posat sobre la taula durant la reunió semestral de la Junta Local de Seguretat. Destaca sobretot l’increment en més del 27 per cent de robatoris amb força, sobretot a l’interior de vehicle, que han crescut en gairebé un 43 per cent, en habitatge, que han augmentat en més de 15 per cent i en un 30 per cent han augmentat també els robatoris en establiments. A l’altra cara de la moneda hi trobem una disminució de gairebé el 13 per cent en els robatoris amb violència i intimidació, que han estat objecte d’especial atenció policial. Unes dades que, segons el regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern Juan Carlos Jerez, s’emmarquen dins dels paràmetres de la resta de municipis de l’àrea metropolitana. Pel que fa als increments, Jerez els atribueix a autors concrets i puntuals.

Durant la Junta Local de Seguretat, el govern municipal va aprofitar per demanar als representants del Departament d’Interior de la Generalitat la seva voluntat, comunicada formalment per carta, de mantenir una reunió amb el nou conseller d’Interior Miquel Buch. La voluntat és reiterar la demanda de més efectius dels Mossos d’Esquadra a Mataró i fer una valoració de l’estat general de la seguretat a la ciutat. En la línia de delimitar millor les competències dels cossos de seguretat, fa uns mesos va desaparèixer el telèfon 092 i va entrar en funcionament el 112. D’aquesta manera els Mossos d’Esquadra es fan càrrec de la seguretat ciutadana i la Policia Local es pot dedicar a les seves competències pròpies de proximitat, com són la convivència, les ordenances o el trànsit. Una divisió de les tasques que es troba en una primera fase i en la que s’ha de seguir treballant, tal com ha destacat el regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern.

Pel que fa a les dades sobre la seguretat viària, han disminuït lleugerament el nombre d’accidents i de ferits. Sobretot s’ha reduït la gravetat dels mateixos. Destaca també la reducció dels atropellaments.

Tags: