Aturat per quarta vegada un desnonament al barri de Cerdanyola

El llançament s'ha aconseguit posposar fins al 16 de febrer. L'habitatge és propietat d'un fons voltor

Un centenar de persones s'han concentrat aquest matí al carrer Mare de Déu de la Cisa per evitar el desnonament d'una família amb tres fills menors d'edat que ocupa un habitatge del número 53 del carrer. Aquesta és la quarta vegada que s'ordena l'execució del llançament, tot i tenir, segons explica el Sindicat d'Habitatge de Mataró, un informe de vulnerabilitat i risc d'exclusió residencial. El desnonament s’ha aconseguit posposar fins al 16 de febrer. El Sindicat demana a les institucions que donin una alternativa residencial digna i estable i assenyala el grup Coral Homes de Caixabank, propietari de l'immoble i de 3 habitatges més de la ciutat i d’una vintena de propietats de la comarca.

Fa més de 3 anys i mig que la família viu a l’edifici i ha mantingut una bona relació de convivència amb els veïns. José Manuel Huete, president de la comunitat de veïns, explica que la família ha estat víctima d’una màfia de pisos.

La família, que no parla el català ni el castellà ha volgut agrair el suport rebut per part del Sindicat d'Habitatge de Mataró. Alguns dels seus membres han passat la nit al seu domicili per tal d’evitar el desnonament.

Tot i que aquest no ha estat el cas, durant la Covid-19 alguns desnonaments han quedat aturats als jutjats a causa de l'aprovació d'un decret llei que impedeix els llançaments de les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat a causa de la pandèmia. El Sindicat d'Habitatge de Mataró alerta de la fi d'aquest decret llei, el pròxim 31 d'octubre, i dels efectes que se’n derivaran.

El Sindicat d’habitatge ha convocat una reunió a les set de la tarda al barri de Cerdanyola per coordinar una resposta col·lectiva i popular per fer front als bancs i fons voltors.