Aturat el desnonament de 14 famílies vulnerables a Rocafonda

Pels volts de les 9 del matí els cossos policials han anunciat als veïns del bloc situat al número 16 del Carrer Pablo Picasso que no es produiria el desnonament i que, de moment, no hi havia fixada una nova data per executar-lo.

Fotografia: Carrer Pablo Picasso, 16 a Rocafonda (tvmataró)

Aquest dijous a dos quarts de deu del matí estava previst el desnonament de 14 famílies vulnerables que viuen al bloc de pisos situat al número 16 del Carrer Pablo Picasso a Rocafonda. Per impedir la culminació d’aquest procés, fins a una setantena de persones s’han concentrat davant de l’edifici des de dos quarts de vuit del matí. No ha estat fins passades les 9 però que cossos policials han comunicat als veïns que el desnonament no s’acabaria produint i que, de moment, es desconeixia la nova data per executar-lo. La notícia s’ha rebut amb gran alegria entre els concentrats.

Una de les veïnes afectades pel desnonament és la Soukaina. Ella i la seva família fa 3 anys que viuen en aquest immoble. Denuncia que té tres fills a càrrec, un d’ells amb discapacitat, i que ningú li ha proporcionat un habitatge de lloguer social tot i la seva condició.

Soukaina (veïna del bloc de Rocafonda): Serveis Socials ens envia a Habitatge. Habitatge ens envia a Serveis Socials. No ens han donat cap solució. Ara ens volen fer fora a tots. Som famílies amb fills, hi ha gent que té feina, altres no... però estem buscant un lloguer social i el pagarem.

Des del Sindicat de l’Habitatge de Mataró, col·lectiu que s’ha apropat aquest dijous a donar suport als veïns de Rocafonda, consideren que el desnonament s’ha impedit gràcies a “la pressió veïnal” i que ara cal resoldre la situació d’aquest immoble per evitar que els pisos buits passin a mans de màfies.

Anass L'Harrak (portaveu Sindicat Habitatge Mataró): El que estem reclamant avui és un lloguer social digne per totes les veïnes de la Sareb ja que no entenem que aquest bloc estigui buit. Seria un focus per les màfies. És per això que reclamem que es regularitzi la situació de tot el bloc i es posi a disposició lloguers socials per totes les famílies que hi viuen.

El bloc, format per 40 pisos, va passar a ser propietat de la Sareb en el moment que els promotors de l’immoble van fer fallida. Un cop es va formalitzar el canvi de titularitat, la Sareb va iniciar un procediment judicial per fer fora els habitants, la majoria d’ells, llogaters. Alguns van marxar i es van tapiar 10 habitatges que aleshores van quedar buits. De les famílies que s’hi van quedar, 14 van rebre la petició d’haver de desallotjar els immobles aquest 2 de febrer. Tal com expliquen des del Sindicat de l’Habitatge, al maig hi ha fixat un judici que segons preveuen acabarà sentenciant el desnonament de la resta de residents.

Pel que fa a la versió de Sareb, des de la gestora confirmen a tvmataró que el desnonament d’aquest dijous s’ha aturat perquè "tenen indicis de vulnerabilitat de les famílies" que viuen al bloc de pisos del Carrer Pablo Picasso. Segons expliquen, per tal d’oferir-los un lloguer assequible després d’haver analitzat cas a cas, "necessiten que les persones afectades acreditin la seva situació".