Aturat el desnonament d’una família vulnerable al barri de Cerdanyola

Després de pràcticament dues hores i mitja de pressió social, el desnonament s’ha ajornat 6 mesos

Fotografia: tvmataró

La Fàtima, en Yassin i les seves dues filles menors d’edat podran quedar-se, com a mínim 6 mesos més, al seu pis. Aquesta família, que vivia en un dels pisos de propietat del fons voltor Cerberus situat al número 70 del Carrer València del barri de Cerdanyola, havia de ser desnonada aquest matí. Per aquest motiu, el Sindicat d’Habitatge de Mataró juntament amb la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme i la Xarxa d’Habitatge de Masnou havia convocat per aquest dimecres a les 11 del matí una concentració davant de l’immoble per impedir que els fessin fora de casa seva.

En el cas de la família que habita en aquest immoble es tracta d’un col·lectiu de persones vulnerables que viuen en situació d’irregularitat i que és la tercera vegada que se’ls ha intentat desnonar. En aquesta ocasió, el desnonament s'ha ajornat 6 mesos. 

Pel que fa al Sindicat d’Habitatge de Mataró, una de les seves portaveus, Alba Ventura, denuncia que Serveis Socials no ha fet la seva feina amb relació a aquesta família.

Serveis socials, a part de fer un acompanyament a la família i buscar una alternativa habitacional per a ells, l'única cosa clau que havien de fer era fer un informe de vulnerabilitat d'aquesta família. Aquest desnonament fa molt temps que serveis socials té constància que s'efectuarà i fins fa una setmana no s'havia avisat la família. Aquest informe de vulnerabilitat no s'ha fet. Això és que ni serveis socials ni l'advocada estan fent la seva feina. 

Aquest ha estat el segon desnonament que s’evita aquesta setmana al barri de Cerdanyola. El primer estava previst per aquest dilluns i afectava una família que també tenia dos menors a càrrec.