Aturada l’activitat presencial de les comunitats religioses de la ciutat

Les comunitats religioses de la ciutat tenen aturada la seva activitat presencial, però troben altres mètodes per seguir fent pregàries des de casa o de manera online. Des de la declaració de l’estat d’alarma, la comunitat musulmana té tancades les mesquites i tots els oratoris de Mataró. Abdessamad El Bakali, de la Comunitat Musulmana Al Ouahda Mataró, explica que durant les pregàries els musulmans es col•loquen en files i mantenen contacte físic, per aquest motiu els és impossible guardar la distància de seguretat de metre i mig establerta i no els ha quedat més remei que tancar. El Bakali assegura que tot i que assistir als oratoris és obligatori sempre que es tingui bona salut i temps, la pandèmia és una causa de força major que els dispensa. A més hi ha altres alternatives pels fidels com fer les pregàries des de casa en solitari o acompanyats per la família.

Pel que fa a la comunitat cristiana les esglésies tenen les portes obertes però s'han cancel•lat totes les misses públiques. El Mossèn Jordi Illa, arxiprest de Mataró explica que hi ha altres mitjans per seguir l'eucaristia, per exemple es pot fer a través de televisió o ràdio. De fet, els diumenges, Mataró Audiovisual emet en directe la Missa des del Monestir de Montserrat. També s'envia telemàticament material de catequesi i es fan rosaris a través de Facebook o Youtube.

Els evangelistes també han aturat la seva activitat presencial. José Manuel Santos, pastor de la Comunitat Evangelista de Mataró ha mostrat la seva preocupació pel sector econòmic a l'hora de poder fer front als pagaments de l'església. Les pregàries les mantenen a través d'internet.

Totes tres comunitats esperen poder reprendre les activitats ben aviat.

Informa: J.Peñaranda

Tags: