Arxivada la causa contra dos policies locals pels missatges ofensius escrits en un xat

La causa que es va obrir contra dos agents de la Policia Local de Mataró per haver escrit missatges ofensius en un grup de Whatsapp, finalment, ha quedat arxivada. Així ho han decidit dos instructors designats per la Subdirecció General de Coordinació de la Policia Local de Catalunya del Departament d’Interior de la Generalitat.

Els fets van ocórrer el passat 25 d’octubre. Va ser llavors quan El Periódico va publicar la conversa que aquests dos agents municipals havien mantingut a través de Whatsapp amb altres membres del cos. Alguns dels missatges que van sortir a la llum van ser “Dadme un par de metralletas y se acaba el problema” o “Limpieza étnica de independentistas y perro flautas ya”. En aquell moment, l’Ajuntament de Mataró va decidir obrir un expedient informatiu per recopilar tota la informació sobre el succés i estudiar-lo. Al mes de febrer, l’expedient informatiu va passar a ser disciplinari i des del consistori es va demanar suport al Departament d’Interior de la Generalitat per seguir endavant amb la investigació.

Passat el temps, s’ha donat a conèixer la resolució d’aquest assumpte. Les conclusions de l’informe dictaminen que els comentaris escrits en aquell xat no constitueixen cap falta disciplinària de les contemplades per la Llei 16/1991 de 10 de juliol de les Policies Locals de Catalunya. És per això que s’ha determinat el sobreseïment i arxivament de la causa. A més, en aquest informe també s’especifica que només s’han pogut identificar dos dels gents que van participar en aquella conversa.

Informa: L.Sanmiquel